Depreme Uygun Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?
Bu yazımızda depreme uygun ev dekorasyonunu 5 başlıkta inceleyeceğiz. Neden mi bu içerik çok önemli? Evet, önemli. Çok çok önemli. Deprem ülkesinde yaşamakta olan her bireyin evini depreme uygun şekilde dekor etmesi ve depreme uygun olabilecek şekilde eşyaları sabitlemesi gerekmektedir. Muti Interior olarak, siz değerli kitlemize “depreme uygun ev dekorasyonu nasıl oluşturulmalıdır?” gibi soruların tüm detaylarını aktaracağız.
5 maddede depreme uygun ev dekorasyonu dizayn edin:
1- Hareketsiz Mobilyaları Sabitlemeye Dikkat Edelim
Vitrinler, konsollar, dolaplar, kitaplıklar, gardıroplar, mutfak ve banyo dolapları gibi unsurlar genellikle değişmeden kalan ve duvarlarla bağlantılı olarak yerleştirilen ana parçalardır. Kaza olasılığı nedeniyle, diğer tüm mobilyaların da bağlantı elemanları kullanılarak sabitlenmesi gerektiğinin farkına varmalıyız.
-
2- Hareketli Mobilyaları Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Hareketli mobilyaların estetiğini belirleyen ana faktör malzemedir. Hareketli mobilya kategorisinde ihtiyaç duyulan sehpa, komodin, sandalye, masa ve koltuk gibi unsurların seçiminde kullanılan malzemelerin dayanıklılığı ve iskelet sistemi gibi unsurlar önemlidir. Koltuk stabilitesi, tahliye planlaması ve bekleme durumları sırasında ev sakinleri için güvenli bir alan yaratabilir. Hareket edebilen mobilyalar sağlamlık açısından kontrol edilmeli ve bir kaçış durumunda engel oluşturmayacak şekilde yerleştirilmelidir.
3- Aksesuar Seçerken Malzeme ve Ağırlığa Dikkat!
Kırılgan vazo, tablo, figürün ve ayna seçimine dikkat etmek gerekir. Bunlar olmazsa olmazdır ve çoğu zaman mekânın tarzını ifade eder ancak boyutları, hafiflikleri ve bozulmaz malzemeleriyle yaşam alanınızda çok yer kaplarlar. Bu elementler ne kadar hafifse o kadar az zararlıdırlar. Bulundukları yeri seçerken oluşabilecek sarsıntı durumuna göre konumlarını belirlemek mantıklıdır. Tahliye alanı bulunan bekleme salonunda bu elemanların yeri ve kullanımı olası kazaların önüne geçebilmek için dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir.
4- Aydınlatma ve Altyapı
Avize ve aplikler asılırken ve yerleştirilirken elektrikle ilişkisi göz önüne alındığında alt yapı da göz önünde bulundurulmalıdır. Tavan ve duvar bağlantı elemanları ağırlığa göre seçilmeli ve sabitlenmelidir. Malzemeler ise estetikten uzak olmamalı, az parçalı hafif
unsurlardan oluşacak şekilde tercih edilmelidir.
5- Kaplama Elemanları Ölçülere Dahil Edilmeli
Islak hacimlerin doğal veya yapay kaplama altyapısının ve duvarlarla bağlantısının kontrol edilmesi önemlidir. Duvar kaplama imkanları dahilinde; tercihen nanoteknoloji ile geliştirilmiş duvar kâğıdı ile. Bu ürünler, sallama sırasında bölmelerin veya taşıyıcı duvarların mukavemetini arttırır.
Marangozlukta kullanılan camın bir çarpma anında insanlara zarar vermemesi için kırıldığında sertleşen ve kısa, küt kırıklar oluşturan malzemelerin seçilmesi de güvenliğimiz açısından önemlidir.
Olası etkilere karşı alınabilecek önlemlerin başlangıç noktası olarak yerleşim yerlerinde konut sakinlerinin ihtiyaç fazlası saydıkları eşyalarını azaltmaları gerekmektedir.
Depreme uygun ev dekorasyonu yapabilmeniz için 5 önemli maddenin sonuna geldik! Bu yazımız dışında Salon Dekorasyon Fikirleri yazımızı da okumayı unutmayın!
- Muti Interior: Sanatı Yaşam Alanlarınıza Taşıyoruz.
İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz:
Depreme Uygun Ev Dekorasyonu Örnekleri
YOUR COMMENT